Gravura laser este tehnologia care a evoluat cel mai mult în ultima vreme și devine din ce în ce mai preferată în rândul consumatorilor de materiale promoționale. Am ales să încep anul cu această metodă de personalizare deoarece este una de care ne vom folosi la maximum în 2016, dar și pentru că rezultatul este unul inedit.
Spre deosebire de gravarea manuală sau cea mecanică, gravarea cu laser are un risc mai scăzut de deterioare a produselor prelucrate. Mai concret, gravura laser constă în săparea efectiv, în materialul ce trebuie prelucrat. Funcționează similar cu o imprimantă cu jet de cerneală, doar că acest jet, este înlocuit cu un fascicol de lumină trimis pe material, cu „o precizie de ceas elvețian”.
Adâncimea gravurii laser poate să varieze între 0.01 și 3 mm. Totul depinde de complexitatea lucrării, de dorința clientului cât și de materialul folosit.
Acest procedeu conferă durabilitate în timp și un plus de acuratețe lucrărilor. Un avantaj al procedeului este că nu suferă deplasări pe masa de lucru sau necesitatea unei prinderi speciale a produsului. Tot ce trebuie să facem este să plasăm o placă concepută special pentru tipul de produs ce va fi brand-uit.
Calitatea gravurii laser este de neegalat. Produce o imagine extrem de detaliată și fină. Este foarte important acest detaliu atunci când dorim reprezentarea și celor mai complexe detalii. Ceea ce rezultă, cu siguranță va crea o impresie plăcută și va atrage atenția de la primul contact cu produsul în cauză.
De recomandat pentru această tehnologie sunt pixurile metalice, dar și cele din lemn sau bambus. Există o gamă de pixuri metalice care sunt special concepute pentru astfel de personalizări. Dar nu putem exclude din calcul materialele din sticlă. Și acestea pot crea o impresie plăcută.
În concluzie, materiale precum metalul, lemnul sau sticla sunt personalizate prin această modalitate.