Povesteam în articolul anterior (link aici), de cum a fost testată încrederea întregii echipe, dar și cât de importantă este în închegarea și apropierea acesteia.
Astăzi vei afla cum a influențat o nouă activitate întreg #GalaxyTeambuilding-ul, dar și cum am fost impulsionați, ca randamentul nostru să crească considerabil din acel moment.
„Constructorii și inginerii” a fost nici mai mult, nici mai puțin jocul prin care ne-am dat seama că un anumit lucru nu îl facem cât ar trebui de mult, iar aceasta ar strica armonia creată din cadrul echipei.
Nu există nici o temă aleasă sau tema a fost șters.
Acest joc, avea un grad ridicat de dificultate, deoarece complexitatea lui trebuia să ne încerce perspicacitate, orientarea în spațiu, dar cel mai important aspect – COMUNICAREA.
Dacă într-o echipă nu există o cumunicare constantă între membrii; nu sunt adresate întrebări esențiale parcurgerii unui task, atunci lucrurile nu vor ieși fix cum au fost plănuite la început.
Petru această activitate au fost create două echipe, a câte 4 ingineri și 4 constructori. Ni s-au explicat regulile, iar totul părea o joacă de copii, până să vedem rezultatele finale…
Scopul jocului era ca inginerii să trasmită indicații constructorilor, prin care aceștia să reproducă o imagine (construcție) cât mai fidelă, pe care inginerii o aveau deja creată în partea lor.
Construcția era împărțită pe etape. Fiecare echipă, a câte un inginer și constructor, trebuia să se ocupe de câte o porțiune din construcție. Ceilalți nu aveau voie să intervină, decât atunci când le venea rândul.
Jocul acesta nu urmărea să identifice dacă cineva din #GalaxyTeambuilding avea stofă de arhitect, ci voia să scoată la iveală procesul de comunicare din interiorul echipei.
De la etapa în care se adresează întrebările pentru a afla mai multe detalii despre o sarcină, până la testarea efectivă a rezultatelor, la bază stă comunicarea. Cu toții știm că dacă într-o echipă nu există comunicare, atunci rezultatele nu vor fi pe măsura celor așteptate.
În cazul nostru, la capitolul – comunicare – lucrurile nu au fost prea roz.
Fiecare echipă de inginer-constructor, voiau să termine secțiunea de care se ocupau cât mai repede. Însă, s-a uitat un aspect important – câștiga echipa care reproducea cele mai multe detalii din construcția pe care o aveau drept model.
După cum am fost obișnuiți, partea de debriefing a fost o gură de aer sănătoasă!
Din momentul debriefing-ului, am conștientizat și mai mult importanța pe care o are comunicarea eficientă, cât și adresarea întrebărilor pentru elucidarea oricărei urmă de îndoială asupra unui lucru.
Pot spune că de la activitatea „constructorii și inginerii”, nici un alt joc nu mai începea fără lămurirea tuturor obiectivelor, cât și sarcinilor fiecăruia și totul se baza pe comunicare.
Până data viitoare, asigură-te că toate sarcinile pe care le trasezi cuiva sau care îți sunt date, sunt clare și înțelese 100%.
Dacă nu știi un lucru, adresează întrebări, iar munca ta va deveni mai simplă!