A doua zi de team building nu a început cu nimic mai prejos decât prima. Întreaga echipă era bine dispusă și întrebarea care stătatea pe buzele tuturor, era cu privire la ce ne-au mai pregătit cei din Premian.
La micul dejun se putea observa pe fețele fiecăruia, entuziasmul și dorința de a mai afla lucruri noi, exact precum cei mici când le arăți ceva nou.
Prima activitate cu care ne-am dezmeticit frunțile a fost de energizare și de pregătire pentru ziua ce avea să urmeze.
Tot ceea ce trebuia să facem, era un maraton în care ne salutam cu toții, în moduri cat mai necunoscute și nepracticate într-o zi obișnuită. Scopul de a crea un nou salut, definitivatoriu în echipa Galaxy Design a fost atins cu succes.
După ce ne-am binedispus dis-de-dimineață, a început activitatea care, eu personal și acum sunt supărat că echipa din care am făcut parte a pierdut.
Mingea buclucașă.
Jocul a constat în crearea a două echipe, fiecare a câte 7 membrii. Unul era arbitru, iar ceilalți în sub echipe a câte doi erau conectați printr-o sfoară. Trebuia să colaborăm pentru a introduce cât mai multe mingi în coșurile de la capătul fiecărei legături.
Mingea putea ajunge în acel coș doar dacă tranversa frânghia. Unul împingea mingea, iar celălalt, de la capătul opus, trebuia să se asigure și să ajute încât mingea să ajungă exact unde trebuie.
A fost un joc pe care echipa mea l-a pierdut. Datorită firii mele, urăsc să pierd, mai ales când știu că pot câștiga. Însă, la partea de feedback-uri, m-am consolat cu ideea și m-am ambiționat, împreună cu colegii mei, pentru ca la următoarea activitate să nu mai pierdem așa ușor.
Partea de debriefing a fost foarte importantă. În acel moment s-a lăudat echipa câștigătoare dar s-au și aflat punctele tari ale lor, cât și cele slabe ale noastre.
Necooperarea a fost ceea ce nouă ne-a lipsit cu desăvârșire. Câștigul lor a fost că au știut cum să se folosească de acest avantaj la maximum. Da! Lipsa cooperării într-o echipă, nu-ți va oferi niciodată șansa să ajungi să vezi ce înseamnă succesul. Pot spune asta pentru că am simțit-o pe pielea mea.
Dacă într-o echipă sarcinile nu sunt trasate perfect și precis, dar și dacă lipsa de cooperării se simte exact precum la ea acasă, nu te vei bucura de sentimentul pe care concurența ta o denumește succesul.
Dacă până acum plecai la luptă fără să îți consulți arsenalul, de acum trebuie să faci acest lucru. Este mai sigur și mult mai ușor în a-ți îndeplini obiectivele pe care ți le-ai propus pe această cale.
Cam aici se termină, pentru un moment, povestea noastră. Te invit la comentarii să ne spui, în mare, cum îți stabilești obiectivele sau dacă au existat vreodată în echipa ta, momente de slăbiciune!
Până data viitoare, te las cu bine și planificat!