Dacă săptămâna trecută v-am povestit despre ce ciudățenii pot crea oamenii din Galaxie, în această săptămână am să vă istorisesc despre o activitate, mult mai solicitantă – Capturarea Steagului.
La început, am fost împărțiți în 3 tabere. Cei verzi, cei albaștrii și cei galbeni. Fiecare echipă avea o bază, o închisoare și de apărat propriul steag.
Ceea ce noi trebuia să facem, era să găsim strategii de atac astfel încât să capturăm steagurile echipelor adverse, să le aducem în propria bază, dar acest lucru trebuia făcut fără să fim prinși și fără a ne apăra bază.
Fiecare concurent avea un cod. Trebuia să găsim modalități inteligente, de a nu lăsa la vedere acel cod, dar nu aveam voie să îl acoperim. Unii dintre noi, au pus codul invers, alții au stat cap în cap sau chiar alergau cu spatele la ceilalți…
Cam riscant cei drept, dar cumva trebuia să câștigăm. Dacă un adversar îți citea codul (corect), ajungeai la închisoare, iar acest lucru nu era profitabil deloc. Nici pentru tine, dar nici pentru echipa din care făceai parte.
Scopul acestor coduri era să ne dezvoltăm atenția la micile detalii, viteza de reacție, dar și dinamizarea activității.
Prima rundă de joc s-a terminat foarte repede. Strategia câștigătoare au avut-o cei care au alergat cel mai rapid și au fost mai șireți. Însă pentru a doua, când s-au format doar două echipe, lucrurile nu au mai stat așa de simplu.
Cu toții am observat cum au decurs lucrurile prima dată și acum strategiile au fost mai pretențioase și mai intens plănuite. Colegul nostru Ovidiu Toma a fost singurul dintre toți care a avut inspirația și un pix la îndemână. Și-a notat codurile în palmă și a știut de la început cine va alerga și va veni după capturarea steagurilor echipelor adverse. (Asta înseamnă să te uiți și „peste gardul vecinului”!)
În plus de asta, nici nu a depus un efort fizic deosebit de mare precum ceilalți. A fost o lecție bună pentru mine și colegul meu Alin. Noi, exact ca și în prima rundă, ne-am gândit cum să alergăm mai repede și prin ce zone trebuie să acționăm. Lucrul la care niciunul dintre noi nu s-a gândit, a fost că „ulciorul nu merge de multe ori la apă.”
După această activitate a urmat partea de de-briefing. S-au adus în discuție minusurile și plusurile, ușor observate de pe margine, de către cei doi facilitatori – Severin și Alina.
O concluzie trasată după acest joc a fost că nu întotdeauna cel care acționează mai rapid câștigă, ci doar cel care cel care este mai calm și mai calculat, va avea prioritate!
Cam acestea au fost activitățile care ne-au ținut în priză în prima zi de team building. Pot spune sincer că față de echipa care s-a adunat dimineața și de cea care stătea la masă seara, era o diferență vizibilă cu ochiul liber. Subiectele de discuții erau cu privire la tot ce se petrecuse în ziua respectivă, unitatea echipei era mai mare și toți membrii Galaxiei așteptau cu sufletul la gură următoarea zi. Cei de la Premian își făcuse treaba cu brio până în acel moment.
Săptămâna viitoare vă voi aștepta cu detalii referitoare la petrecerea spontană și la ce talente ascunse are șeful nostru, Răzvan.
Până atunci, calculați orice acțiune veți inteprinde și reacționați cu calm la orice situație întâmpinată!